Kesä on mennyt ihan hujauksessa, ettei ole ehtinyt kissaa sanoa, saati sitten postailla blogiin. Mutta!!! Eilen tehtiin niin hitsin hyvää tomaatti-vuohenjuustokeittoa, että halusin tämän reseptin jakaa teille.
Näitä tarvitset:
- 4 tomaattia
- 1 rasia miniluumutomaatteja
- 2 prk paseerattua tomaattia
- 3-6 valkosipulinkynttä (maun mukaan)
- 2 sipulia
- 3 porkkanaa
- 1 prk kermaa
- 1 pötkö vuohenjuustoa
- Suolaa
- Pippuria
- Oreganoa
- 2 kasvisliemikuutiota
- Öljyä paistamiseen
- 1-3 rkl balsamicoa
Tee näin:
1. Laita uuni lämpenemään n. 250 asteeseen. Pilko tomaatit, miniluumutomaatit ja kuori valkosipulinkynnet (saat lisää makua, kun rikot kynnen rakenteen). Laita tomaatit ja valkosipulit pellille, pirskota päälle öljyä ja laita uuniin paahtumaan. Tarkkaile, etteivät pala.
2. Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit. Laita kattilaan loraus öljyä ja kuullota. Kun sipulit alkavat kuullottua, lisää joukkoon paseerattu tomaatti. Keitä.
3. Ota tomaatit pois uunista. Lisää kattilaan tomaatit ja valkosipulit ja basilika. Anna keittyä, kunnes porkkanat ovat jonkin verran pehmenneet. Lisää balsamico, kasvisliemikuutiot, suola ja pippuri.
4. Kun porkkanat ovat jokseenkin pehmeitä, soseuta keitto sauvasekoittimella.
5. Pilko vuohenjuusto ja lisää keittoon, soseuta.
6. Lopuksi lisää kerma. Surrauta sauvasekoittimella vielä kerran. Anna vielä makuuntua hellan jälkilämmöillä.
7. Tarjoile tuoreen patongin kera ja koristele keitto yrteillä tai lisää vielä vuohenjuustoa päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti