Moipsis taas pitkästä aikaa!
Tämän hetken hittiruoat tuntuu olevan kesäkurpitsapasta ja -lasagne, siispä oli pakko päästä testaamaan toinen näistä herkuista!
Näitä tarvitset:
2 kpl isoa kesäkurpitsaa
2 kpl porkkanaa
2 sipulia
2 pientä tai keskisuurta chiliä
5 kynttä valkosipulia (tai vähemmän)
400-700 g jauhelihaa (voit myös tehdä lihattoman version esim. soijarouheesta ja/tai herkkusienistä)
Suolaa
Pippuria
Paprikajauhetta
Vasikkafondueta/lihaliemikuutio
Oreganoa
2 prk tomaattimurskaa
1 prk (juusto)kermaa
Muskottipähkinää
Juustoraastetta
(Jos haluat tehdä oikein kevyen version, voit jättää pois kerman ja juustoraasteen, toimii kuulemma vallan hyvin niinkin!)
(Jos haluat tehdä oikein kevyen version, voit jättää pois kerman ja juustoraasteen, toimii kuulemma vallan hyvin niinkin!)
1. Leikkaa kesäkurpitsat puoliksi ja sitten pitkittäin, kuin "lasagnelevyiksi". Ripottele hieman suolaa päälle ja itketä.
2. Raasta porkkanat, pilko sipulit, valkosipulit ja chilit pieneksi.
3. Ruskista jauheliha. Laita uuni lämpeämään 175-200 asteeseen. Lisää pannulle sipulit, valkosipulit, chilit ja porkkanat. Mausta jauheliha-seos vasikan fonduella, suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Voit lisätä joukkoon myös oreganoa.
4. Kuivaa itkeneet kesäkurpitsat kyynelistä (hehheh). Laita isoon vuokaan ensin kerros jauhelihaa, sitten kurpitsasiivuja. Toista, kunnes ylimmäisenä kerroksena tulee taas jauhelihaa. Sekoita (juusto)kerman joukkoon hyppysellinen muskottipähkinää, että saat juustokastikkeelle ominaista makua. Kaada kerma vuokaan päällimmäiseksi.
5. Laita uuniin n. 45-60min. Kun n. 2/3 ajasta on kulunut lisää päälle juustoraastetta ja laita takaisin uuniin.
6. Nauti raikkaan salaatin ja kylmän maidon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti