torstai 11. joulukuuta 2014

Tuparitarjoilut, part 1

Moi!

Meillä oli perjantaina tupaantuliaiset. Huh, ei voi muuta sanoa, kun olipas kekkerit! (Kiitos vielä kaikille mukanaolleille! Oli ihan mielettömän hauskaa!:))


Tässä koko ryhmä-rämä! (Pitäisi varmaan ostaa kamera, kun tuo puhelimen laatu on mitä on, heh!)


Juhlien järjestelyt alkoi meillä jo viime viikon tiistai-iltana ja jatkui koko viikon aina ensimmäisten vieraiden saapumiseen perjantaina.



Tupari-menu

Maukas kana ceasar -salaatti

Kreikkalainen salaatti

Lempeän tuliset cocktail-lihapullat ja herkullinen coleslaw

Talonpojan piirakka

Uunituoretta patonkia ja levitteitä

***

Syntisen hyvä kinderpiirakka

***

Pirtsakka lime-mustikka -booli



Teille tulisi varmaan tietoähky, jos kaikkien tarjottavien ohjeet laittaisin yhteen postaukseen, joten ajattelin, että teen tämän ainakin kahdessa, ehkä jopa kolmessa osassa.



Kreikkalainen salaatti, cocktail-lihapullat ja coleslaw.



Lempeän tuliset cocktail-lihapullat (n. 30 hlö)


  • 1500 g naudan jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 chiliä
  • 2 prk kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • Suola
  • Pippuri
  • Paprikamauste
  • Jauhelihamauste
  • Loraus soijaa
  • Vettä kupissa


Ensin ota hyvissä ajoin jauheliha huoneenlämpöön. (Voit tehdä taikinan valmiiksi, mutta anna makuuntua kunnolla, ennen kuin aloitat pyörittämisen.) Leikkaa sipuli, valkosipuli ja chili mahdollisimman pieneksi silpuksi ja kuullota hetki pannulla (itse hajamielisyyksissäni unohdin tämän vaiheen, mutta onneksi sipulit pehmenivät tarpeeksi uunissakin.) Lisää suureen kulhoon kaikki ainekset ja sekoita keskenään. Jos kuullotat sipulit ym. niin anna niiden jäähtyä hetki, ennen kuin lisäät ne taikinaan. Mausta oman maun mukaan. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Pyöritä taikinasta pieniä pulleroisia kosteuttaen käsiä vesikupissa ja laita uunipellille vieriviereen. Paista n. 15 minuuttia. (Toki pullat voi paistaa myös pannulla, mutta jos tämän määrän pullia olisin paistanut pannulla, siihen olisi mennyt koko viikko.)



Herkullinen Coleslaw (n. 30 hlö)

  • 3/4 kaali
  • 8 porkkanaa
  • 1 chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. 250 g turkkilaista jogurttia
  • Hyppysellinen sokeria ja suolaa
  • Muutama rouhaisu mustapippuria
  • Loraus valkoviinietikkaa

Helppoa kuin heinänteko! Raasta kaali ja porkkanat. Pilko pieneksi chili ja valkosipuli. Lisää ainekset kulhoon ja lisää joukkoon turkkilaista jogurttia niin, että seoksesta tulee mukavan kuohkea. Lisää mielummin pieniä määriä kerralla, koska coleslaw saa olla melko "tönkköä". (Oikeassa coleslawssa tulisi käyttää majoneesia, mutta halusin tehdä hieman "kevyemmän" version.) Lisää salaattiin tilkka valkoviinietikkaa ja mausteet. Sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 min. ennen tarjoilua.


Kreikkalaisen salaatin valmistin ihan perus-salaattipohjaan (salaatti, tomaatti, kurkku), johon lisäsin punasipulia ja fetaa. Oliivit jätin suosiolla pois, koska en itse oikein välitä niistä. Valmiiseen salaattiin lorautin hieman oliiviöljyä sekä balsamicoa ja maustoin suolalla ja pippurilla. 

Tässä tämänkertainen kokkinurkka! ;)

-Janni

1 kommentti:

  1. Tinted Titanium Phone Case
    A unique 3-in-1 case with an adjustable-style LCD display. thunder titanium lights The titanium belt buckle case is crafted babyliss pro titanium with premium materials, guy tang titanium toner and includes nipple piercing jewelry titanium an

    VastaaPoista